Vores overordnet målsætning er, at alle børn i Rosenvang skal have sund og ernæringsrigtig økologisk kost, i den tid de opholder sig i institutionen.
Vi har det økologiske sølv-spisemærke, som verificerer, at vi serverer 60-90% økologiske varer.
Vi har en dygtig køkkendame, der laver dejlig mad til os hver dag. Vi serverer pescetarisk kost i Rosenvang.
Måltiderne bliver prioriteret højt i Rosenvang, da vi mener, at vi gennem hyggeligt og roligt samvær omkring spisning kan få pædagogisk fokus på bl.a. sprog, fantasi og opmærksomhed på vennerne vedbordet, udover opmærksomheden og interessen for maden, der serveres.
Det er vigtigt at børnene stifter bekendtskab med mange forskellige smage og konsistenser og vi øver os sammen på madmod.
Børnene bliver inddraget i det praktiske og sociale arbejde omkring måltiderne f.eks. at dække bord, selv at øse mad og drikke op, sende maden videre til sidemanden, blive siddende mens vi spiser og rydde op efter måltidet.
Der bliver serveret et let måltid, til dem, der har brug for det, indtil klokken 7.45.
Ca. kl. 9.30 bliver der serveret frugt og lidt brød i vuggestue og i børnehaven.
Kl. 11 serveres frokost. Madplaner kan ses ved køkkendøren og sendes ud til forældrene på Aula. Personalet spiser et pædagogisk måltid sammen med børnene, da vi mener de voksne er vigtige rollemodeller, også når det handler om måltidet.
Mellem kl. 14 og 15 vil der blive serveret frugt og hjemmebagt brød.
Vi tager selvfølgelig individuelle hensyn til de mindste børns behov for mad og varierede spisetider.